WIE ZIJN WIJ


 

Wij zijn de bewoners van de Groeneweg en de Nieuwe Veenendaalseweg en zijn de buren van het Gezondheidscentrum Rhenen. Onze Rhenense artsen en therapeuten verdienen de steun van de gemeenschap om daar een goede werkplek te hebben. Het huidige complex van Gezondheidscentrum en het gesloten en in verval geraakte kerkgebouw, moeten zo snel mogelijk worden aangepakt en vernieuwd. 

De projectontwikkelaar heeft in het Huis van de Gemeente op 12 maart j.l. de plannen gepresenteerd voor de locatie van het gezondheidscentrum. De projectontwikkelaar wil bovenop het Gezondheidscentrum een grote nieuwbouwlocatie ontwikkelen met 45 appartementen en penthouses. Als gevolg daarvan moet een parkeergarage worden aangelegd en parkeervoorzieningen worden gerealiseerd voor 112 parkeerplaatsen. 

De projectontwikkelaar JeeGee Vastgoed BV, dhr. Johan Zijtveld uit Loosdrecht, uit naam van de eigenaar van het huidige gezondheidscentrum en het kerkgebouw te weten B&S Realestate BV uit Baarn, heeft een plan gemaakt en een maquette getoond die niets aan duidelijkheid te wensen laten. Het plan omvat drie appartementencomplexen, waarvan twee aan de straatzijde en een achter op het perceel. Dit laatste complex van 13 meter hoog en vier woonlagen (inclusief een penthouse) grenst direct aan de tuinen van de bewoners. 

Aan dit plan is maanden gewerkt. Als buurt zijn wij daar helaas op geen enkele manier bij betrokken geweest. De gemeente daarentegen wel. Eind februari besloot de eigenaar van de grond zonder enige waarschuwing aan de omwonenden om alle bomen, planten en struiken plotsklaps te verwijderen. We waren gewaarschuwd. 

De buurtbewoners zijn erg bezorgd over dit plan van de projectontwikkelaar. Wij hebben ons daarom verenigd en hebben een stuurgroep opgericht. 

Als bewoners willen we graag met de gemeente meepraten over de snelst mogelijke weg naar een nieuw gezondheidscentrum. Wij hebben grote zorgen over de effecten op de ruimtelijke kwaliteit en kwaliteit van de leefomgeving. De grote nieuwbouwlocatie zal leiden tot nog meer verkeer en drukte op de Nieuwe Veenendaalseweg. De complexiteit van dit ruimtelijke project is groot. De Rhenense gemeenschap van bewoners, artsen en therapeuten wil zo snel mogelijk een gezondheidscentrum, dat haalbaar is en past op deze locatie. 



Contact:

Stuurgroepleden
Anneke Heerdink
Rob van de Velde

[stgbgr]@gmail.com